LA CELIAQUIA A L’ESCOLA

Aquests primers dies de novembre, s’han dut a terme unes xerrades amb els alumnes de cicle superior dins l’àrea d’educació física, relacionades amb el tema de la celiaquia.

“La celiaquia és una patologia crònica que es presenta en individus genèticament predisposats, en els quals el sistema immune reacciona al consum de gluten i ataca el propi organisme. El consum de gluten genera una reacció contra el propi organisme que fa malbé les vellositats intestinals, part de l‘intestí que absorbeix els nutrients, amb greus conseqüències per a la salut del pacient.”

Una espiga barrada dins d’un cercle és el símbol internacional “sense gluten”. La seva presència en un producte indica que l’aliment és adequat per la dieta de persones amb intolerància al gluten.

A l’escola, a partir dels coneixements dels alumnes sobre la malaltia, alguns companys celíacs ens han explicat com és la seva vida en el dia a dia i quines són les coses més importants que cal saber ja sigui a nivell escolar (menjador, colònies, festes i celebracions entre d’altres) com a nivell personal i familiar. Hi ha hagut molt d’interès per part de tothom i també moltes preguntes. Tots hem après molt!

celiaquia

Menú menjador novembre
Menú menjador novembre
I per sopar…
I per sopar…

Lego

Escacs

Calendari
novembre 2017
dl.dt.dc.dj.dv.ds.dg.
« oct   des »
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30    

Ús de cookies

Aquesta web fa servir cookies per a garantir una millor experiència a l’usuari. Si segueix navegant està donant el seu consentiment per a l’acceptació de les mencionades cookies i l’acceptació de la nostra política de cookies, faci clic a l’enllaç per obtenir més informació.ACEPTAR